חיסכון לפנסיה באופן עצמאי
חיסכון לפנסיה באופן עצמאי – זכותו של עובד שכיר לבחור ביועץ ביטוח אישי, אך מה הם היתרונות בבחירת סוכן אישי אם אתם נפגשים עמו לעתים רחוקות?
אומנם הפגישות שלכם מתקיימות אחת לתקופה אך המשכורת שלכם נגשת אתו מדי חודש ומעבירה לידיו את דמי הניהול שאתם משלמים עבור קרן הפנסיה וכאן מתחילה חשיבות הקשר בניכם.
נקודת המפנה בבחירת חברה לחיסכון
ב-18 בנובמבר 2015 אישרה מליאת הכנסת את פרק ה"ייעוץ פנסיוני ושיווק פנסיוני" בחוק התכנית הכלכלית – תיקוני חקיקה ליישום המדיניות הכלכלית לשנות התקציב 2015 ו-2016 התיקונים שהתקבלו במסגרת הפרק הפנסיוני, חוללו שינוי מהותי בתחום החיסכון הפנסיוני בישראל ושינו את מאזן הכוחות בין סוכני הביטוח, המעסיקים, העובדים והגופים המוסדיים. תיקון סעיף 20 לחוק הגמל, העוסק במתן זכות לעובד לבחור בעל רישיון, עיגן בחקיקה את זכותו של העובד לבחור בכוחות עצמו משווק פנסיוני, סוכן ביטוח פנסיוני או יועץ פנסיוני, לשם קבלת השירותים הפנסיוניים הנדרשים.
תיקונים נוספים שהוכנסו בחוק, הם הפרדת הגורם המספק שירותי תפעול למעסיק מהגורם המספק שירותי שיווק פנסיוני לעובדי המעסיק, הסדרת "הצטרפות ישירה" ללא הליך ייעוץ/שיווק פנסיוני למוצר פנסיוני ואיסור כפל תשלום לסוכן בגין שיווק פנסיוני מהלקוח ומהגוף המוסדי.
חיסכון לפנסיה לפני השינוי
המעסיקים היו אלה שקבעו עבור כלל העובדים מי תהיה סוכנות הביטוח שתטפל בהפרשות לקרנות הפנסיה, לקרנות ההשתלמות, לפיצויי הפיטורין ולביטוח אבדן כושר עבודה.
כתוצאה מכך, העובדים היו במצב בו המשווק הפנסיוני במקום עבודתם לא היה היועץ הפנסיוני שלהם, נאמנותו של סוכן הביטוח הייתה נתונה לסוכנות הביטוח בה הוא הועסק, ואילו נאמנותה ומחויבותה של זו היו נתונות למעסיקים אתם הייתה קשורה בחוזה, ולא לעובד.
שורה תחתונה – אף אחד, בכל המערכת הפנסיונית המסועפת הזו, לא שם את האינטרסים ואת טובתו של העובד במרכז והעובדים היו כבולים תחת סוכני הביטוח, גם כאשר לא מילאו את תפקידם על הצד הטוב ביותר וגם כאשר סוכני הביטוח נטלו לעצמם את הזכות להחליט לאיזה בתי השקעות "משתלם" להם אישית להפנות את העובדים.
העובדים היו שבויים בידי סוכני וסוכנויות הביטוח, שלעתים גם עלתה להם בדמי ניהול גבוהים מאוד.
חיסכון לפנסיה
חיסכון לפנסיה באופן עצמאי אומר שמצד אחד, האחריות לבחירת סוכן ביטוח או משווק פנסיוני המוטלת על אחריותכם בניגוד לעבר, בה המעסיק היה זה שבחר
מצד שני זה בידיכם ישנה האפשרות לערוך סקר שוק, להשוות הצעות מחיר ולבחור בהתאם לשיקולים ולהעדפות שלכם מי יהיה בעל הרישיון שיספק לכם את מוצרי הביטוח השונים.
זכות העובד לבחור איננה חלה רק על ביטוחים פרטיים רגילים, אלא גם לביטוחים המקושרים למקום העבודה כגון קרן פנסיה, קופת גמל וקרנות ההשתלמות.
לסיכום:
חקיקה זו נותנת לכם השכירים להיות חופשיים לפנות לכל סוכן ביטוח או יועץ פנסיוני ולקבל הצעות מחיר ולבחור אם להשתמש בשירותיו של סוכן הביטוח אותו המעסיק בחר או לעבוד ישירות מול סוכן באופן פרטי.
אם החלטתם לבחור באופן פרטי את סוכן הביטוח שלכם כדאי שתערכו לפני סקר שוק גם בביטוחים הפרטיים, קופות גמל, קרן פנסיה וקרן השתלמות ולאחר שמצאתם את המוצר המתאים מבחינת דמי ניהול ותשואה ויועץ ביטוח אתו נוח לכם לעבוד, המעסיק שלכם חייב להסכים שהוא יטפל בכם וכך תהפכו את חסכון הפנסיה שלכם למתאים ולמשתלם ביותר עבורכם.
מאמרים נוספים בנושא:
ייעוץ פיננסי וביטוח לגיל הזהב
יועץ ביטוח
השארת תגובה